POTRESNO I TUŽNO

Dokumentarni film „I am: Celine Dion“ pruža dubok uvid u život muzičke ikone usred borbe s retkim neurološkim poremećajem.

Novoobjavljeni dokumentarac „I am: Celine Dion“ pridružuje se nizu umetničkih prikaza života i karijere slavne kanadske pevačice, ali ovaj put s neizbežnim dodatkom lične borbe.

celine dion

U filmu, Selin Dion (Celine Dion) hrabro otvara vrata svoje intimne bitke s sindromom ukočene osobe, retkim autoimunim neurološkim poremećajem koji uzrokuje nekontrolisane grčeve i ukočenost mišića.

Dokumentarni film prikazuje trenutke kad je Selin suočena s napadima, uključujući i jedan višeminutni incident koji je uznemirujuće stvaran.

U tim trenucima, publika ima priliku da svedoči njenoj ranjivosti dok se lekari brinu za nju i pomažu joj da se smiri.

„Jako mi je teško to čuti i to vam pokazati. Ne želim da ljudi to čuju“, priznala je Selin Dion, ističući emotivnu težinu suočavanja s javnošću sa svojim zdravstvenim izazovima.

Film je dobio pohvale kritičara, a na Rotten Tomatoes sajtu ima stopostotnu ocenu. Rič Juzvijak iz Time-a posebno je istakao njenu otvorenost, hvaleći je zbog iskrenosti u prikazivanju osobnih izazova.

Kritičar Kris Azopardi iz Njujork Tajmsa takođe je pohvalio Dionovu, jer je dopustila prikaz „sirovih snimaka“, dok je Rajan Latancio iz IndieWire-a opisao dokumentarac kao „vrhunski i intiman“.

Pogledajte trejler iz filma koji je prilično uznemirijuć!

Izvor: Vijesti.ba