DENTALNA REVOLUCIJA

Zubni implanti su stekli popularnost zbog svog prirodnog izgleda i osećaja, izdržljivosti, poboljšanog zdravlja zuba, jednostavnosti nege i pozitivnog uticaja na osećaj sopstvene vrednosti pacijenata.

Zubni implanti su stekli popularnost poslednjih desetak godina kao način da ljudi vrate nedostajuće zube. Predstavljaju zamenski koren zuba koji se hirurški ugrađuju u vilicu i prekrivaju krunom koja u potpunosti imitira prirodne zube. Oni pružaju dugotrajnu opciju za zamenu izgubljenih zuba, što može poboljšati zdravlje zuba, estetiku i samopouzdanje.

zubni implanti

Poslednjih godina je i cena zubnih implanata u padu zbog povećane ponude kvalitetnih brendova na tržištu što predstavlja dodatnu pogodnost. Takođe, treba imati u vidu da je to nedestruktivna metoda (nije potrebno brustiti zdrave zube kao u slučaju pravljenja mostova na klasičan način).

5 najboljih objašnjenja za meteorski porast popularnosti zubnih implantata:

  1. Prirodni izgled i osećaj

Karakteristika zubnih implantata koja se najviše ističe je sposobnost da imitiraju izgled i funkciju prirodnih zuba. Pošto su fiksirani u vilicu umesto mobilnih proteza, nude trajnije i sigurnije rešenje problema. Krunice koje se postavljaju na implantate se takođe izrađuju po narudžbini kako bi mogle da odgovaraju nijansama i obliku zuba koji su pored njih.

  1. Dugotrajanost

Zubni implantati imaju potencijal da traju skoro neograničeno ako se pravilno neguju i održavaju. Titanijum, koji je biokompatibilan i ima potencijal da se spoji sa viličnom kosti, jedna je od najtrajnijih komponenti implantata i pomaže da se produži životni vek uređaja. Pacijenti koji imaju ugrađene implante ne moraju da brinu o zameni svojih proteza ili mostova svakih nekoliko godina kao što je kod klasičnih procedura.

dentalni implantati

  1. Poboljšano oralno zdravlje

Dodatni način na koji zubni implantati poboljšavaju oralno zdravlje je sprečavanje gubitka kosti vilice. Ako izgubite zub, vilična kost više neće primati potrebnu stimulaciju od korena zuba, što može dovesti do gubitka kosti. Ovo može dovesti do većeg gubitka zuba i dati licu upao izgled. Stimulacijom vilične kosti kao što to čine prirodni koreni zuba, zubni implanti mogu pomoći u sprečavanju gubitka kostiju, pa čak i da preokrenu deo tog procesa. Za razliku od mostova, zubni implantati se ne pričvršćuju za zube pored njih, smanjujući opterećenje na te zube.

  1. Lakoća nege

Za održavanje zubnih implanata potreban je minimalan napor. Trebalo bi da ih čistite na isti način kao i svoje prirodne zube, što znači da treba da ih četkate i koristite konac kao i inače. Implantati, za razliku od proteza, ne zahtevaju od svojih nosilaca da ih uklone pre jela i ne postavljaju nikakva ograničenja na vrstu hrane koju korisnici mogu da konzumiraju.

  1. Povećano samopouzdanje

Na kraju, zubni implanti mogu pomoći podizanju samopouzdanja pacijenata vraćanjem osmeha i sposobnosti da normalno jedu. Kada je nečiji osmeh pokvaren praznim prostorima zbog nedostajućih zuba, njihovo samopouzdanje može biti značajno pogođeno.

implanti zubi

Zubni implanti i njihova popularnost

Zubni implantati su stekli popularnost zbog svog prirodnog izgleda i osećaja, izdržljivosti, poboljšanog zdravlja zuba, jednostavnosti nege i pozitivnog uticaja na osećaj sopstvene vrednosti pacijenata. Razgovarajte o mogućnosti ugradnje zubnih implantata sa stomatolozima iz Stomatološke ordinacije dr Minić ako treba da nadoknadite ili zamenite dotrajele zube. Naš tim stomatologa je tu da prati vaš slučaj kroz konsultacije, ugradnju implantata i krunica. Pozovite nas danas da rezervišete svoju prvu sesiju ugradnje implanata.