INTERKONTINENTAL TORTA

Interkontinental torta je slatkiš srednje teške pripreme, ali to ne treba da obeshrabri ni one koji nisu baš vešti u spremanju poslastica.

interkontinental torta

Sastojci:

18jaja
ZA PATIŠPANJ:
30 kašika mlevenih oraha
18 kašika šećera
3 kašike brašna
ZA BRAON FIL:
150 grama šećera
100 grama čokolade za kuvanje
250 grama margarina
ZA ŽUTI FIL:
150 grama šećera
150 grama seckanih oraha
250 grama margarina
ZA UKRAŠAVANJE:
200 mililitara mleka
2 kesice praška za šlag

Način pripreme:

Pripremamo patišpanj. Polupamo jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Mikserom mutimo belanca i dodamo šećer. Dodamo mlevene orahe i brašno i nastavimo da smesu mesimo kašikom. Rasporedimo testo u dve tepsije obložene papirom. Pečemo 15 minuta na 180 stepeni.

Pripremamo fil. Mikserom mutimo žumanca i 150 grama šećera. Istopimo na pari. Kada krem dobije potrebnu gustinu, sklonimo sa šporeta i deo prespemo u drugi sud. Vratimo šerpu na šporet i dodamo čokoladu.

U sud sa žutim kremom dodamo seckane orahe. Ispečenim patišpanjima odsečemo krajeve i po jednu trećinu patišpanja. U ohlađeni žuti krem dodamo margarin i sjedinimo sastojke mikserom. I u braon fil dodamo margarin i sjedinimo sastojke.

Na prvu lentu patišpanja nanesemo žuti fil. Stavimo drugu lentu i prefilujemo braon filom. Nanesemo treću lentu patišpanja.

Mikserom mutimo prašak za šlag i mleko i premažemo treću lentu patišpanja. Preostalim šlagom punimo špric i ukrasimo stranični deo i gornju površinu torte. Dekoraciju završimo srebrnim biserčićima.

Prijatno!