IDEALNA MERA

Bez obzira da li ste na radnom mestu ili kod kuće, leti je jedan od najboljih načina rashlađivanja sasvim sigurno klima uređaj.

Međutim, jeste li se ikad zapitali koje je to idealna temperature klime leti? Ako ne znate odgovor na ovo pitanje, ne brinite jer sve otkrivamo u nastavku.

klima leti

Naime, temperatura klime kojoj bi leti trebalo težiti je između 24 i 26 stepeni.

Pitate se zašto baš ove brojke? Stručnjaci kažu da ovaj raspon temperatura omogućava da se osećamo ugodno, čime pomažemo svom optimalnom zdravlju.

Takođe, držanje klima uređaja na ovoj temperaturi pomaže da izbegnete preopterećenje uređaja, te ćete na ovom rasponu smanjiti račune za struju. Ako volite ekstremno niske temperature u stambenom prostoru leti, rizikujete pojavu prehlade i drugih respiratornih problema. Isto tako, svaki stepen može dodatno povećati potrošnju energije.

Kad govorimo o zdravstvenim problemima, nije dobro boraviti na jako niskoj temperaturi te onda izaći napolje gde je jako vruće. Ovakve nagle promene mogu izazvati temperaturni šok, pa negativno uticati na vaše zdravlje.

Istina je da nam leti treba hlađenje, ali u svemu tome obratite pažnju na svoje zdravlje i ono što vaše telo pokušava da vam saopšti.

Izvor: Bljesak.info