SINT-POP NUMERA

Već decenijama ceo internet pokušava da uđe u trag onome što je već sad poznato kao najmisterioznija pesma na svetu.

Naravno, bilo je pitanje trenutka kad ćemo mi da se uključimo u potragu, ali i da ponudimo odgovor po kom bi najmisterioznija pesma na svetu ustvari bila numera domaćeg benda.

najmisterioznija pesma

Reč je o sint-pop numeri koja je nastala 80-ih godina negde u Evropi i koja svima zvuči poznato, ali niko nema pojma čija je. Magazin “Roling Stoun” ju je nazvao “najmisterioznijom pesmom na internetu”, a korisnici decenijama uzaludno pokušavaju da otkriju o čijoj se pesmi radi.

U jednom trenutku je ponovo postala viralna kada ju je brazilski jutjuber objavio na svom milionskom kanalu i zamolio svoje pratioce da pokušaju da saznaju više o ovoj misterioznoj pesmi.

Pesma je prvi put emitovana 80-ih godina na nemačkoj radio stanici „NDR“, traje tri minuta i trenutno broji preko 5 miliona pregleda na Jutjubu. U pesmi se govori o neuzvraćenoj ljubavi dvoje Berlinaca sa istočne i zapadne strane zida u vreme komunizma.

E sad, istražitelji sa Reddita iz Srbije su se umešali i poslali mejl bubnjaru čuvene grupe Divlji anđeli koji je potvrdio sumnje da je vokal na pesmi Nebojša Savić. Naravno, sve treba uzeti sa dozom rezerve, jer se iz prepiske mejlom vidi da ni on čovek nije baš siguran.

Ono što se zna, to je da je pesma iz 1984, a Savić je baš tad otputovao i živeo u Študgartu.

I dalje ne postoji jasniji dokaz osim mejla bubnjara, što su ipak opovrgli mnogi drugi reditori širom sveta naglašavajuči da se isto tako do sad javilo stotinjak bendova širom sveta tvrdeći da je ovo njihova pesma i da moramo da im verujemo na reč.

Dok ekipa iz Srbije bi više nego išta volela da je ovo istina, pa čak i pronalaze sličnost Savićevog vokala sa misterioznim, kao i činjenicu da slušajući misterioznog pevača naslućujemo da mu engleski nije prvi jezik, stranci porede zvuk Divljih Anđela i nepoznatog benda i govore kako se razlikuju ko nebo i zemlja.

Uporedite i sami dva vokala pa kažite, da li je najmisterioznija pesma svih vremena pesma grupe Divlji anđeli, one hit wonder beogradskog benda.

Divlji anđeli su osnovani 1982. godine od strane gitariste Dragana Đorđevića, pevača Nebojše Savića Boce, bas gitariste Dejana Lalevića i bubnjara Miroslava Lekića Šikija. Sa grupom je u početku svirao na probama i Rambo Amadeus. Grupa je bila pod jakim uticajem pokreta novi romantizam.

Objavili su album „Divlji anđeli“, na kojoj se našao taj hit „Voli te tvoja zver“ po kojem ih i danas pamtimo.

Izvor: City Magazine