BUDITE U FORMI

Bliži se letovanje, a vi se pitate kako do vitke linije? Ne brinite, uz naš putokaz obezbedite sebi vitku liniju, ali i zdravu svakodnevicu pre svega.

vitku liniju

TOP 5 SAVETA ZA VITKU LINIJU

  • Imajte uravnotežene obroke

Jako je bitno u toku godine, a ne samo 2 do 3 meseca pred leto da se bavite svojom linijom. Neka u vašoj ishrani budu najmanje 3 glavna obroka i 2 užine. Neka ona bude bazirana na voću i povrću, mesu, ribi. Ukoliko večerate, neka to bude nešto lagano, salata, voće, povrće i sl. Izbacite iz  ishrane gazirane napitke, alkohol, cigarete, slatkiše, pecivo, umesto toga birajte zdrav šećer iz voća. Unosite dovoljno žitarica i orašasth plodova, ali i ne preterujte sa njima jer mogu izazvati alergije.

  • Pijte dovoljnu količinu vode u toku dana

 Voda čini 80 % našeg tela po rođenju i oko 60 % tokom života. Unosite bar 2 do 3 l vode dnevno. Voda pomaže varenje, pražnjenje creva, hidrira – smanjuje osećaj žeđi, ima važnu ulogu u cirkulaciji i u metaboličkim procesima, učestvuje u termoregulaciji, u održavanju kiselo-bazne ravnoteže i ravnoteže elektrolita. Vitki ljudi unose dosta vode – prema nekimizvorima, žene 2 l dnevno, a muškarci 2,5 l.

  • Trenirajte redovno

Nećete pogrešiti ako nadjete vreme i za 3 treninga nedeljno. Za fitnes entuzijaste je idealan broj 5 treninga nedeljno. Naš savet je da imate fizičku aktivnost spram svog zdravstvenog stanja i konsultacija sa lekarima i fitnes stručnjacima i spram vaše kondicije. Ne preterujte sa treningom, posebno ne u toplim, letnjim mesecima. Leti birajte plivanje kao sport koji aktivira sve mišiće tela, oslobađa vas stresa, čini da se relaksirano osećate, i da uz to imate savršeno oblikovano telo, što je cilj svakog od nas, složićete se – u to ime, ništa bolje od plivanja.

  • Zdrava užina kao omiljeni deo svakodnevnice

Kao što je bitno da imate zdrave glavne obroke: doručak, ručak i večeru, bitno je i da pravilno izaberete užinu. Predlažemo i smuti kao kombinaciju npr. banane, jagode, maline, manga ili drugog voća po izboru, malo cimeta, nemasni jogurt koji ćete savršeno pripremiti u blenderu i dobiti novu dozu energije i zdravlja.

Bilo da želite da smršate, da poboljšate svoje sportske performanse ili samo da se odlično osećate i da održavate svoju zdravu rutinu, tu su i Herbalife proizvodi koje je već veliki broj korisnika probao i kojima se sa zadovoljstvom vraća. Herbalife iskustva govore u prilog tome da se treba pridržavati saveta stručnjaka a Herbalife je tu da uvek pruži podršku i edukaciju korisnicima u njihovoj težnji ka što zdravijem stilu života.

Herbalife proizvodi donose veliki izbor zdravih dodataka ishrani. Obavezno čekirajte i Herbalife šejk. Formulisan je na osnovu odlično izbalansiranih makro i mikro hranljivih materija i dokazano je najefikasniji način kontrole i regulacije telesne težine ukoliko se kombinuje sa pre svega zdravih i aktivnim načinom života. 

Obezbeđuje osnovne vitamine i minerale. Takođe, sadrži kombinaciju sojinog proteina i ugljenih hidrata koja produžava osećaj sitosti. Zahvaljujući soji – najmanje 25 g sojinog proteina sa niskim sadržajem masti, šejk vam može pomoći da održite zdrav nivo holesterola u krvi. Takođe, sojin protein pomaže u izgradnji i održavanju mišićne mase.

Ovaj neodoljivi šejk dostupan je u 7 ukusa: čista vanila, slatka čokolada ( ove dve vrste su ujedno i najtraženije), prijatna voćna jagoda Delight, malina sa belom čokoladom (bez soje), Cafe Latte, šumsko voće ili Cookie Crunch. Za savršen ukus, dodajte omiljeno voće i šejk u blender i uživajte u vašoj novoj, najdražoj, zdravoj užini. 

  • Smanjite stres – brže mršavite

Svesni smo činjenice da brzo živimo posebno u velikim gradovima. Stres je nešto što je neminovno. Nekima je dovoljna gužva u saobraćaju pa da im opadne raspoloženje i da dožive neprijatnost na samom početku dana. Zato je važno da jačate svoju psihu na razne načine. Osobe koje nisu pod stresom lakše gube neželjene kilograme. Čitajte, šetajte, provedite kvalitetno vreme sa dragim ljudima i uvek imajte pozitivan stav prema životu. Što bi rekao otac Tadej: Kakve su ti misli, takav ti je život. 

Spavajte dovoljno. Idite na spavanje u periodu od 22 h do 00:00 h. Spavajte bar 8 sati dnevno. Bolje ćete se osećati i samim tim biti produktivniji. Čuveni Robin Šarma priča o filozofiji: Budni u 5 i vaš je ceo svet. Sjajno ko i takav ritam postigne – ustajanje u 5 h ujutru, meditacija ili trening pa odlazak na posao.

Odmorite se od telefona. Sat do dva pre spavanja uveče i nakon buđenja ujutru izbegavajte korišćenje mobilnih telefona jer utiče na proces spavanja i proizvodnju melatonina i ometa naše kognitivne funkcije.

Bilo da želite da smršate, da se zategnete ili da održavate postojeću telesnu težinu tu smo da vam pomognemo. Ne libite se da probate nešto novo. Zato, ne budite skeptični, birajte proverene recepte za uspeh, birajte i Herbalife kao dokazanu pobedničku formulu na putu do savršene linije i zdravog života.