NAJMASOVNIJI IKADA

Kolektivna radost koju donose koncerti jeste dokaz da muzika ruši sve granice i spaja ljude bez obzira na jezik ili kulturne razlike.

Najposećeniji koncerti ikada, koji su održani bilo da su održani u svetu upravo pružaju neprocenjive momente kad se milioni ljubitelja muzike okupljaju na istom mestu.

koncerti

Ta kolektivna radost je dokaz da muzika ruši sve granice i spaja ljude bez obzira na jezik ili kulturne razlike.

Lista koncerata sa najvećom posećenošću ikada, a koja se može videti i na sajtu Ginisovih rekorda izgleda ovako:

Rod Stjuart – Kopakabana

Engleski pevač Rod Stjuart održao je za doček Nove godine 1994. besplatan koncert na Kopakabani. Ovaj legendarni koncert posetilo je čak 3,5 miliona ljudi. Ovaj koncert je proglašan najposećenijim koncertom ikada.

Žan Mišel Žar – Moskva

Francuski kompozitor i izvođač elektonske muzike, Žan Mišel Žar, poznat je po svojim scenskim efektima i koncertima na otvorenom. Na njegovom koncertu u Moskvi 1997. povodom 850. godišnjice grada, bilo je malo više od tri miliona ljudi.

Love Parade – Dortmund

Iako nije tradicionalni koncert, Love Parade u Dortmundu je događaj elektronske muzike, koji je 2008. godine okupio 1,6 miliona ljudi.

Metalika – Moskva

Na festivalu „Monsters of rock“ koji je održan 1991. godine u Moskvi, tokom raspada Sovjetskog Saveza, Metalika je na svom koncertu okupila 1,6 miliona ljudi.

Na ovom festivalu učestvovali su i: AC/DC, Pantera,The Black Crowes…

Rolling Stones – Kopakabana

Rolingstonsi su takođe imali besplatan koncert na plaži Kopakabana u Rio de Žaneiru. Na njihovom nastupu bilo je 1,5 miliona ljudi, pa se ovaj koncert ubraja u jedan od većih besplatnih koncerata ikada. Takođe se smatra legendarnim trenutkom u istoriji rokenrola.

Izvor: N1