TELETINA PUNJENA BELIM SOSOM

Punjena teletina je uvek primamljiv izbor za bogat gurmanski ručak, a u ovom slučaju reč je o belom sosu koji je izuzetno ukusan.

punjena teletina

Sastojci:

800 grama teleće krtine
80 grama drobljenih lešnika |
1 češanj belog luka
2 grančice ruzmarina
200 mililitara belog vina
50 grama suvih vrganja
2 kriške hleba
1 jaje
pola kašike suve žalfije
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U sud sa vrganjima sipamo vodu i ostavimo da omekšaju. Omekšane vrganje procedimo i prelijemo hladnom vodom. Isceđene vrganje sitno isečemo i stavimo u veći sud. Dodamo žalfiju, sitno isečen ruzmarin, drobljene lešnike i alatkom izgnječen češanj belog luka.

Sredinu kriški hleba iskidamo na parčad i prelijemo vodom. Omekšali hleb iscedimo i dodamo u sud sa ostalim sastojcima. Zatim dodamo jaje, posolimo, pobiberimo i promešamo sastojke. Meso zasečemo na više mesta da dobijemo ravnu površinu, posolimo i pobiberimo. Nanesemo fil na meso, uvijemo u rolat, učvrstimo kuvarskim koncem i stavimo u nauljenu tepsiju. Poprskamo rolat uljem i prelijemo vinom.

Zatvorimo tepsiju aluminijumskom folijom. Pečemo dva sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na tanjir serviramo prethodno obarenu mešavinu povrća i dva parčeta rolata. Prelijemo sosom iz tepsije i dekorišemo grančicama ruzmarina.

Prijatno!