AI OD POMOĆI

Na TikTok platformi su se pojavili videi u kojima korisnici fotografišu unutrašnjost svojih frižidera i fotografiju otpremaju u ChatGPT.

Jedni tvrde da nikada ne bi trebalo tražiti savete od chatbot-ova kada je kuvanje u pitanju, drugi pak kažu da ChatGPT može da pomogne.

chatgpt

Razlika je verovatno u tome šta jedni, a šta drugi, smatraju hranom, kuvanjem i kako se odnose prema tradiciji pripremanja hrane.

Sasvim je sigurno da stare sveske s receptima neće uskoro nestati, budući da su u njima sačuvanje mnoge porodične tajne koje brzo bude lepe uspomene iz detinjstva. Uprkos tome AI se već meša i u kuvanje, a glavni cilj je da se sve ubrza i da korisnici glad utole na brzinu. Sve je više onih koji traže jeftine obroke koji se spremaju začas, jer u takvom svetu živimo – nemamo vremena ni za glad. Tu na scenu stupa ChatGPT, jer pojedini tvrde da lako može da planira obroke umesto nas.

Na TikTok platformi su se pojavili videi u kojima korisnici fotografišu unutrašnjost svojih frižidera i fotografiju otpremaju u ChatGPT s pitanjem „Šta mogu da skuvam od ovoga?“

Bot im odmah daje predloge šta sve mogu da naprave s onim što imaju u frižideru, pa dobijaju listu recepata koja zavisi od količine namirnica.

Opciju smo i smo testirali. ChatGPT, a AI je tačno identifikovao sve namirnice – čak i teglu ajvara. Iako ih nije bilo mnogo, ponudo je recepte, na primer: „Pomešajte ajvar i paštetu. Tako ćete dobiti namaz koji možete da poslužite s tostom ili krekerima“. Ne radi se dakle o kulinarskom čudu, a ni krekera nije bilo na fotografiji, ali je funkcija svakako zanimljiva.

Izvor: PCpress